Mar 11, 2009

My first HDR attempt


My first HDR attempt, originally uploaded by duyakaring.

actually...gambar nie dah lama aku simpan.....antara koleksi High Dynamic Range aka HDR , sememangnya yang pertama kali aku buat.....tapi aku rasa tak berjaya...jadik aku simpan......bila aku telihat ramai kengkawan upload kat filckr...aku try....minta comments dari kengkawan....tup ....tup........dapat pujian plak.....heran gak aku.....aku sendiri nengok dah sah project gagal.....walaupun waktu aku upload kat facebook ada gak exclassmate aku puji.....tapi aku masih gak tak yakin.....sekarang aku tahu dah sikit pasal HDR nie...walaupun senang nak buat (susah gak sikit)..tapi mesti guna gambar yang sesuai gak...kalau tak sesuai...memang tak menjadi.....

Mar 8, 2009

My son in action!


My son in action!, originally uploaded by duyakaring.

aku dah tadak shot baru....jadik sedang aku nengok file-file yang lama...yang aku berkenan...jadik aku upload kat flickr......kebetulan aku dah link flickr ngan blog aku...jadik aku post guna flickr jelah.....ok orait........ngak lama lagi cuti ...aku pun cuti gak sebab kat kg aku, aku tadak line nternet........lepas cuti baru aku lawat nternet....

Mar 6, 2009

Close Up Collections

Ini ja dulu..nanti tambah tags

Mar 5, 2009

Berita Gempak

ini adalah versi terkini....antara wajah orang kaya baru tersenarai...dalam Majalah Riches...aku pun terkejut...baru ada beberapa bijik camera, buat satu blog, terus tersenarai 'one of the richest people on the planet' plak tu.....ehehheheh kembang aku terus....wakakakakaka

Mar 3, 2009

Malang lagi...

Ntahlah...malas sudah aku ngan frasa ni...(ntah)........aku pun tak tau nak cakap apa.................aritu D60 aku bermasalah......aku antar pi tempat C Goh @ CPL: KK Plaza dia cakap antar 14 Mac...baru dia kirim pi KL...sabab masih waranty......sekarang.......................................................aku punya external hardisk plak buat tebiat......................takleh nak buka................baru semua gambar-gambar aku ada kat dalam tu.....................................................40G semua gambar..takleh nak buka...........selebihnya...movie....lagu....software........semua terkubur dalam external hardisk tu........yang bingungnya....gambar nikah orang tu yang aku ambik pada 14 Feb....yang aku sedang usahakan edit guna Photoshop...aku baru planing nak kasi pada majlis ke tiga pada 21 Mac nanti..............................bingung-bingung...baru gak aku dapat skil baru dalam PS, hardisk plak meragam................................sudahlah kat sekolah beban tugas....itu...ini....KWAPM...eKasih...kursus plak lagi......................maunya hebat betul dugaan .....aku sedang hadapi.....kahwin 15 Mac lagi undangan kat Kota Belud.........waktu tu D60 masih kat KL......21 Mac plak majlis kawin kawan aku c Khairulanwar kat Kg Laba Beaufort jugak bersamaan ngan majlis persandingan yang undang aku pi Kota Belud....cuma kali nie buat kat kg plak.....apanya aku tak tension....................baru....gambar yang guna polariser pun ada dalam tu gak......belum lagi gambar nak upload kat flickr.....hahahahahahaha
sikit........................lagi..........
sikit lagi nak gila..................................tinggal...

Mar 1, 2009

Kecewa Lagi

Ntah macam mana aku nak mulakan.......................Pada 27 Feb lalu....aku pi ke KK dengan harapan nak menghantar D60 kepunyaanku yang bermasalah......setelah menyelesaikan beberapa urusan di Keningau.......aku sampai di CPL@KK Plaza lewat petang ..............sebelum aku menyerahkan D60....terlebih dahulu pandangan mataku terpusat pada D90 yang dipamer di kedai tersebut.........pandangan pertama....dengan harga RM4488.00 dengan standard lens kit(18-105mm VR).......bukannya apa....aku tolong kawan aku nengok harga D90 ja....tadak yang lebih...............aku serahkan D60 kepada tauke CPL...ngan speaking cina.... .aku tak tau...lah jangan tanya kat aku ......lastly...apa dia cakap.....
" lu antal pada 14 mac....nanti saya kilim"..
..aku tanya..."kalau saya kasi tinggal sekarang?"
......"tinggal sikalang....tinggal kedai lo...14 balu sia kilim....."
sambil berfikir...aku tanya lagi berapa dia bleh kasi less ngan D90...
dia jawab ngan mesin kiranya...RM4100.00 dengan beg,tripod yang bernilai RM300.00,4G SD card......lastly dia cakap ...."ko suluh jo pnya kawang pi sini lo"....
tetiba...ankol tom datang....dia tanya camana ngan kamera ko....aku pun bagi taulah semua perkara di atas ngan dia......
sambil borak ngan diaorang aku tanya...tentang nak ambik gambar sungai kat open space...nak guna filter ke polariser....tauke tu bagi aku polariser...RM100.00
....nantilah aku bagi upload gambar guna polariser bau
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Best Selling Camera and Photo Items

Tempat yang mesti diziarah sebelum ntah apa-apa ntah.....

There was an error in this gadget