May 15, 2009

"Guru Pembina Negara Bangsa"

Sebagai seorang yang bergelar 'sigu' ari nie adalah ntah apa-apa ntah punya hari.....ari nie ..sudah lah jatuh pada Sabtu...dah tu belum lagi gaji....pulak tu....bukannya mengungkit tapi perayaan ari guru nie kan kalau jatuh pada hari persekolahan bukannya cuti juga kan?...sudahlah begitu...kalau di sekolah kita yang kena prepare sendiri untuk diri kita sendiri....ala budak sekolah rendah apa yang dia orang tahu nak buat suprise party..lainlah budak sekolah menengah.... tapi apa yang duya nak sampaikan di sini adalah...buat kenalan guru yang menziarahi blog ini, janganlah anggap diri seorang guru sebagai 'lilin' ....lilin tu memang kerjanya memberikan cahaya kepada orang lain....namun kesudahannya apa...orang lain terang kita yang 'abis' gitu sahaja....pastu orang dah tak peduli lagi... ntahlah bagi orang lain .....namun bagi duya bagus lagi guru diumpamakan sebagai 'matahari' .....pun kerjanya memberikan cahaya juga......sampai masa matahari tenggelam dek kerana hadirnya malam...jadik sebagai guru kita pun berhak untuk berehat....waktu cuti sekolah pergilah 'cuti-cuti Malaysia'.......apa-apa pun teruskan semua usaha kengkawan yang seperjuangan ngan duya...kepada semua bekas guru-guru duya...tengkiu....kalau bukan semuanya duya takkan sampai ke tahap sekarang....all the best...."GURU PEMBINA NEGARA BANGSA"
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Best Selling Camera and Photo Items

Tempat yang mesti diziarah sebelum ntah apa-apa ntah.....

There was an error in this gadget