Jan 18, 2010

My D90 plastic surgery

Ni kali aku nak post makeover...ntah apa-apa ntah Nikon D90............... aku turun pi KK pada Jumaat yang lalu 15 Januari 2010
yang kat atas ni Body D90 aku beli ngan harga RM3100.00 kat CPL @ KK Plaza....lama dah ...bulan April tahun lalu lagi ( sebenarnya Hadiah ulangtahun birthday aku dari bini aklu)
aku tambah satu lagi aksesori untuk peralatan aku SB-900...aku beli nie ada 2 sebab ;memula aku pikir bagus beli SB-600 ja sebab murah tapi bila pikir dua kali aku dah terbeli Tamron 18-200mm, jadik bagus beli SB-900 sebab dia bleh kejar lens 18-200mm yang ke dua....ari tu ada kazen aku kawin..siap ngan photographer dr labuan geng.... dia punya gear D90 gak...cuma dia punya gear sebijik macam gambar yang last sekali dalam post aku kali ini...... aku terasa la plak...so aku kata dalam hati...'cheh nie tak leh jadik nie' aku bagi tau kat adik ipar aku...dia siap kata lagi...ko pun belilah tu 'bangau'
selain tu aku beli gak bateri grip MB-D80 untuk pasang kat body D90 aku... bateri grip nie ada guna tau...walaupun ada kawan bini aku kata bila dia nampak D90 dah guna SB900 + bateri grip "tu bukan lg kamera ...tu dah kira 'monster' dah tu..." 1. untuk keselesaan dan kestabilan 2. untuk adjust saiz.....bila dah guna speedlight 3. Utk kelihatan macho...sekali imbas dah macam D3 macam je...... yang kat atas nie.......yang ini lah yang menyebabkan leher bleh terkehel ................... bila gantung lama-lama dah berat dah lebih 1kg..nak buat camana...... bila dah kes gini..... tripod pun nak kena yang macho gak... tapi bila la plak nak dapatkan tripod...

Jan 17, 2010

Selamat tahun baru

2009 dah meninggalkan kita....tahun 2010...mula mengaum mengorak langkah.....tahun nie sekolah aku jadik plak tuan rumah Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Zon II. Baru akula plak Pen.Kanan Kokum..sibuk dah melebihi tahap ntah apa-apa ntah......yang tak bestnya.....padang . Padang tu ok.....tapi tak ok..............rumput dah potong..........cuma tak cukup luas ...itu satu hal....yang kedua plak sekolah aku nie terkenal ngan satu perkataan bila awal tahun...." BANJIR". Bila perkataan tu menghadirkan diri..kat sekolah aku..bleh sampai tahap paras ketiak tau .....air. Hinggakan aku ada terpikir nak adakan sukan akuatik plak tuk tahun nie..biarlah jadik sejarah....... Sukan satu perkara...yang kedua plak...ada plak member kat sekolah aku tak puas hati ngan pembahagian matapelajaran.......aku pun tak tau nak cakap... Dia kata dia tadak masa rehat..dari awal pagi (7.30) sampaia tengahari (12.30) pastu kata lagi dia tak di bahagi subjek elektif..........dah opsyen dari maktab Sains dan Bahasa Inggeris ....cuba korang pikir...dua subjek tu kan 'TERAS' ..dah nama dia teras..buatlah cara teras......atau kalau tak juga paham..buat-buatlah paham.....nie tidak...abis kita satu organisasi terlibat..nak kena rombak semula....tapi nasiblah gak tahun nie kami dapat tenaga baru...baru kuar maktab.....tapi tu tak berapa penting... yang paling penting aku kenai kirim cukai untuk pentaksiran tuk tahun 2007....ngan jumlah RM2.35 ......kenalah bayar...untuk tahun nie plak aku nak apply time based.............tunggulah nanti
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Best Selling Camera and Photo Items

Tempat yang mesti diziarah sebelum ntah apa-apa ntah.....

There was an error in this gadget